login medewerkers sd worx & brandweer malle
Voel je beter in je vel,
een fittere gezondheid.
Op maat, een persoonlijk bewegingsplan dankzij het FitAdvies.
Met plezier, dankzij de sfeer, begeleiding en afwisseling, blijf je met plezier komen.

 

Hoeveel kost FitClass ?

We hebben een aantal formules, je kan ze terugvinden op de ...

Ik heb thuis een fitnesstoestel staan....

Ja, want de FitClass Coach meet je conditie. Op basis daarvan...

Is er altijd begeleiding tijdens de...

Ja, de FitClass Coach is altijd aanwezig tijdens de FitClass-...

... meer vragen

Wat vinden onze leden van FitClass?lees meer ...

  • Vic Maes uit Heusden

   Tot mijn 40ste was ik actief in de amateur wielersport, maar daarna bleek dat onverenigbaar met mijn job. Uiteindelijk ben ik gestopt. Gevolg: gewichtstoename, uiteindelijk diabetes type 2 en daarna hartklachten. Ik kreeg een licht hartinfarct, met als gevolg 2 operaties. Sinds mijn operaties en de daaropvolgende revalidatie ben ik weer regelmatig gaan sporten. Op aanraden van mijn vrouw heb ik contact opgenomen met FitClass. Na een gratis testmaand was ik zo tevreden van het resultaat dat ik direct besloot te starten. De formule waar ieder naar eigen kunnen kan sporten is voor iemand als ik ideaal. Mijn conditie is opmerkelijk gebeterd.
    

   Vic, 63 jaar

  • Sabine Van Gysegem uit Deurne

   2 jaar geleden, kwam mijn jongere zusje weer eens met een ‘sportief en leuk idee’ af. ‘Zus’ zei ze, ‘we gaan FITCLASSEN!’ En ja hoor, ik liet me overhalen, en méér nog, onze mama ook! Hier hebben we geen van ons drieën spijt van.  Ik voel me een pak fitter en gezonder dan tevoren. 2 keer per week FitClass is voor mij een vaste afspraak geworden.

   Sabine, 41 j.

  • Karin Theunynck uit Diksmuide

   Het was in het ziekenhuis dat een verpleegster me vertelde over haar ervaring met FitClass. De arts zag dat mijn hart wel wat sport kon gebruiken. De eerste les was wat onwennig omdat ik de toestellen en de manier van sporten nog niet gewoon was. Maar de FitClass coach gaf me raad en stelde me op mijn gemak. Nu is niet alleen mijn conditie verbeterd maar heb ik ook leuke contacten binnen de FitClass. Bovendien kan ik me nu anders kleden, mijn lichaam is veranderd door te bewegen en gezonder te eten uiteraard. Ik voel me goed. 

   Karin, 41 jaar

Ook zin om te beginnen?

Meld je nu aan voor
een gratis kennismaking!

Selecteer een FitClass centrum naar keuze:

 

FITCLASS-lessen
Bij de start, of in de winter wanneer je minder snel buitenactiviteiten plant, is twee keer in de week naar de FitClass een makkelijke manier om je FIT-punten te behalen. Neem je agenda erbij en reserveer die twee uurtjes plezierige beweging voor jezelf. Zelfs voor de meest drukbezette mens is dit heel efficiënt en haalbaar.  Je traint in groep (max.24 dus nooit aanschuiven) onder begeleiding, volgens een vast stramien “FitClass-Circuit” of “FitClass-Mix” met hartslagmonitoring. Je kan best deze twee trainingsmenu’s afwisselen voor een optimale balans tussen conditie, kracht en lenigheid. De muziek maakt dat de tijd vliegt. 

FitClass-Circuit

Dit trainingsprogramma op muziek biedt je de perfecte afwisseling tussen conditie en kracht waarbij alle toestellen en al je spieren aan bod komen. Je traint samen, maar toch elk op zijn eigen niveau en volgens jouw individuele programma. De tijd vliegt, je hartslag blijft 48 minuten mooi binnen je ideale hartzone waarmee je flink wat FIT-punten verdient.   

FitClass-Mix

Bij deze variante wordt met drie tijdsblokken van 18 minuten gewerkt. Een combinatie van conditietraining op stairs, cycles, loopband etc. naar keuze, krachttraining en stabilisatie grondoefeningen onder begeleiding van je Fit-coach. Je inspanningen juist gedoseerd voor maximaal resultaat.


FitClass-Go

Is de outdoor versie van CIRCUIT. Een afwisselend beweeguur waarbij je om de 6 minuten overschakelt van kracht naar cardio. In de kracht sessies komt heel je lichaam aan bod en wordt afzonderlijk gefocust op armen, kuiten, schouders, billen, rug en buik. Bijgestaan door je FitClass-coach en aangespoord door de muziek vliegt dit uurtje verantwoord bewegen voorbij.


FitClass-Move

Heeft dezelfde opbouw als MIX waarbij in drie tijdsblokken het accent verlegt wordt van cardio naar algemene lichaamsbeweging en kracht. Uiteraard voorafgegaan van een warming up en gevolgd door een cool down. Je FitClass-coach geeft uitleg bij het af te leggen parcours en corrigeert tijdens het MOVE beweeguur.

FitAdvies
De compacte Fittest (1 uur) afgenomen en toegelicht door je deskundige Fitclass coach is een verantwoorde, leerrijke start om je lichaam en conditie in kaart te brengen. Aan het begin van elke cyclus wordt deze Fittest herhaald om zo je vooruitgang, aangegeven op de fitheidsladder, te meten. Op basis hiervan kan je Fitclass coach een gepersonaliseerd Beweegplan opstellen, zodat je uit je training, binnen en buiten de Fitclass, meer resultaat haalt. De Fittest heeft drie onderdelen: conditietest, meting lichaamssamenstelling en lenigheidstest.   
(links naar volgende pag of pop-up  in onderlijnde begrippen)

Conditietest
Aan de hand van een eenvoudige fietsproef meet je Fitclass coach je conditie. Deze test is vergelijkbaar met een test bij de cardioloog. Er worden echter geen electroden aangebracht. , maar je hartfrequentie wordt heel de proef geregistreerd. De beginweerstand is laag en neemt progressief toe. Je hartslag zal ook stijgen. Na 20 min analyseert je FitClass-coach de resultaten en geeft de hartzone aan waarbinnen je inspanningen optimaal renderen, om conditie op te bouwen en/of te vermageren.  


Meting lichaamssamenstelling
Met een digitale lichaamsvetmeter wordt je % vetmassa en vetvrije massa weergegeven.  Het precieze toestelletje wordt enkele seconden op de bovenarm geplaatst en daarmee is de kous af. Deze gegevens zijn bepalend voor je beweegplan.


Lenigheidstest
Liggend manipuleert de Fitcass-coach je gewrichten en gaat na hoe lenig je bent. Wie soepel beweegt, beweegt efficiënter en heeft minder blessures. Ook dit kan een werkpunt zijn in je beweegplan.


Fitheidsladder
Na je test analyseert je FitClass-coach je resultaten. Prestaties, leeftijd, gewicht en geslacht spelen een rol bij de bepaling van je fitheidsniveau. Dat wordt weergegeven op onze fitheidsladder, een trapdiagram met 7 treden. 1 is het laagste, 7 het hoogste. Het ideale niveau om naar te streven en te behouden (met 3 keer per week efficiënt bewegen) is 5.


Beweegplan
Op basis van je fitheidsniveau zal je FitClass-Coach een gepersonaliseerd beweegplan voor je opstellen. Centraal staan de te behalen FIT-punten, die je verdient door te sporten binnen jouw persoonlijke hartslagzone. Je kan ze ook zonder hartslagmeter verzamelen met activiteiten buiten de FitClass. Het komt er op aan om regelmatig bewegen een belangrijk, leuk aspect van je leven te maken.Als je je beweegplan volgt, garandeert FitClass je een meetbare verbetering.  Op niveau 1, 2 en 3 volstaan meestal 2 beweegmomenten per week, Vanaf niveau 3 zijn wellicht 3 beweegmomenten nodig, (tot 4 als je niveau 5 bereikt hebt), om gestaag te blijven evolueren. Maar tegen dan is bewegen een behoefte van je lichaam geworden en heb je daar ook steeds meer plezier in.. 

FIT-punten
Het behalen van je wekelijkse vooropgestelde FIT-punten is de weg naar de verbetering van je fitheidsniveau. FIT-punten staan in verhouding tot drie factoren: Frequentie, Intensiteit, Tijd.  Afhankelijk van de intensiteit, weergegeven door je hartslag,  levert een activiteit meer of minder FIT-punten per tijdseenheid op. Zo levert 10 min. lopen bvb. meer op dan 10 min. zwemmen.