FitClass lessen

FitClass ken verschillende lesvormen:

FITCLASS-lessen


Bij de start, of in de winter wanneer je minder snel buitenactiviteiten plant, is twee keer in de week naar de FitClass een makkelijke manier om je FIT-punten te behalen. Neem je agenda erbij en reserveer die twee uurtjes plezierige beweging voor jezelf. Zelfs voor de meest drukbezette mens is dit heel efficiënt en haalbaar.  Je traint in groep (max.24 dus nooit aanschuiven) onder begeleiding, volgens een vast stramien “FitClass-Circuit” of “FitClass-Mix”met hartslagmonitoring. Je kan best deze twee trainingsmenu’s afwisselen voor een optimale balans tussen conditie, kracht en lenigheid.

 • FitClass-Circuit


  Dit trainingsprogramma op muziek biedt je de perfecte afwisseling tussen conditie en kracht waarbij alle toestellen en al je spieren aan bod komen. Je traint samen, maar toch elk op zijn eigen niveau en volgens jouw individuele programma. De tijd vliegt, je hartslag blijft 48 minuten mooi binnen je ideale hartzone waarmee je flink wat FIT-punten verdient.  Ideaal om je spierkwaliteit en conditie in een minimum van tijd te trainen.

 • FitClass-Mix


  Bij deze variante wordt met drie tijdsblokken van 18 minuten gewerkt. Een combinatie van conditietraining, krachttraining en stabilisatie grondoefeningen onder begeleiding van je FitClass coach. Ideaal om je spierkracht van zowel grote als kleine spieren te optimaliseren.

 • FitClass-Go

  Is de outdoor versie van CIRCUIT. Een afwisselend beweeguur waarbij je om de 6 minuten overschakelt van kracht naar cardio. In de kracht sessies komt heel je lichaam aan bod en wordt afzonderlijk gefocust op armen, kuiten, schouders, billen, rug en buik. Bijgestaan door je FitClass-coach en aangespoord door de muziek vliegt dit uurtje verantwoord bewegen voorbij.

 • FitClass-Move

  Heeft dezelfde opbouw als MIX waarbij in drie tijdsblokken het accent verlegt wordt van cardio naar algemene lichaamsbeweging en kracht. Uiteraard voorafgegaan van een warming up en gevolgd door een cool down. Je FitClass-coach geeft uitleg bij het af te leggen parcours en corrigeert tijdens het MOVE beweeguur.